Letní tábor "Kdo si co uvaří, tak si taky sní"

Zobrazení: 937

II. turnus v Pensionu Na Rychlově v Krkonoších - 7.8. - 14.8.2016

Druhý turnus plný cestování do zemí za tradicemi chutí a tradičních jídel daných destinací nás sám velký „Šéfkuchař“ rozdělil do kuchyní KFC, McDonald´s, Mrkví, Popcornů a outdoorového týmu Lovců receptů. Nakreslili jsme loga kuchyní, naučili se společný pokřik o vaření Rarachů a vrhli se na stavění svých vlastních restaurací. Prvně jsme vyjeli do Itálie připravit šéfkuchaři speciální porci špaget, které jsme museli uvařit v kotlíku a navléknout co nejdelší provaz z kolínek. Dostali jsme se také do Švýcarska, kde jsme se po získání ingrediencí pokusili o uvaření vlastní čokolády.

Večer cestou přes Českou republiku jsme do rána nechali v ohni péct brambory. Po přemístění do Asie jsme měli tu čest vyrobit v Indii svoje vlastní kari koření, které se velmi povedlo, a z onoho koření nám kuchaři připravili večeři. V Číně jsme si vyzkoušeli zasít vlastní políčko s rýží a zvelebit ho tak, aby bylo co nejhezčí. O políčko jsme se celý zbytek tábora poctivě starali. Přes noc jsme se dostali do Ameriky, kde jsme na Aljašce lovili lososy pomocí prutů a za každého lososa jsme získali spoustu peněz, které jsme upotřebili při dalších hrách. V USA jsme absolvovali trasu, na které jsme získávali potraviny na výrobu hamburgerů a během několika dní v Mexiku jsme sbírali rajčata, která jsme potřebovali na výrobu kečupu. Po zkušenostech s vařením v Americe jsme se přes Madagaskar dostali k domorodcům, kde jsme jim pomáhali se sběrem kokosových ořechů a společně s nimi u táboráku si opekli kus „flákoty“ a zahráli pár her pro pobavení. Naše poslední cesta mířila do Indonésie a Austrálie, kde jsme si vybojovali pštrosí vejce. Na Novém Zélandu jsme se seznámili s nejrůznějšími druhy zeleniny, kterou jsme nejen poznávali, ale i ochutnali. Na krásném ostrově Borneo jsme sbírali ovoce a na Filipínách jsme si otevřeli bar, kde jsme si míchali vlastní nápoje, které nakonec hodnotili „místní Filipínci“. Při této příležitosti jsme se seznámili s tradičními filipínskými tanci a vyhlásili Mistryni a Mistra tance 2016. Pro svou vlastní restauraci jsme sestavili slavnostní menu a restauraci zkolaudovali. Po otevření všech restaurací jsme zhodnotili celý tábor, vyfotili jsme se a začali balit na cestu domů. Během tábora jsme si užili mnoho koupaček v bazénu, výlet do ZOO a Safari ve Dvoře Králové. Zažili jsme spoustu legrace a plnými doušky si i tento turnus naprosto užili.

Hoví a Martin M.